Den længselsfulde mand og den længselsfulde kvinde

Fra naturens side – hvis man er hetroseksuel – længtes mænd/det maskuline efter at penetrerer og forene sig med kvinden og kvinden/det feminine længtes efter at åbne sig for penetration og forening med manden. Det er den dybe natur i os. Når vi ikke får dette dybe behov mødt, så vækkes en længtes i os, og den er også helt naturligt, længslen vækker os og inspirerer os i at bevæge os fremad – hvis vi ikke kan finde en vej for til at få vores behov mødt, så kan det udvikle sig til frustration og eller opgivelse.

Mænd kan blive utålmodige og forvirrede, når de ikke kan finde en eller flere der åbner sig for dem, og kvinder kan blive utålmodige og forvirrede, når de ikke kan finde en eller flere deres krop og hjerte åbner sig for. Når vi kommer ind i denne utålmodighed og forvirrethed, så er det nemt at kaste skylden på det modsatte køn. At mændene er for pågående, og at kvinderne er lukkede og ikke kan åbne sig. Den vej fører ikke noget godt med sig. Modsat kan vi vælge at kikke indad, kikke derind hvor vi er ude af kontakt med det naturlige i os, ude af flow med livet. Vi kan så starte en rejse derfra ind til dybe møder med vores egen natur og måske også møder med andre mennesker der søger det samme på deres vej.

Tantra kurser der indeholder møder mellem mennesker, kan være et sted at øve sig i at være nærværende med sig selv og mennesker omkring en. De kan give inspiration til nye måder, at berøre og bevæge sig på i mødet med andre mennesker. Meditation, healing, akupunktur, tai chi, chi gong, dans mm. kan være andre steder til at få en dybere forbindelse med sin kerne. Disse kurser kan skabe en fin ramme for en spændende og til tider udfordrende rejse hjem til en selv.

På vejen hjem til ens eget indre nærvær og flow kan man også vælge, at gå til en trænet tantramassør og mærke en energi der er mere i nærvær og flow end den man selv er i på nuværende tidspunkt. Man kan ”låne” et møde af nærvær og derigennem opleve, at møde noget dybere inde i en selv. Ud fra de møder, kan man så vælge, at blive motiveret til selv at optræne opmærksomhed og nærvær. Det valgte jeg selv at gøre for over 20 år siden, og det har åbnet op for en meget spændende rejse hjem i nærvær med mig selv og andre. Det er en spændende og givende rejse fyldt med inspiration til et mere levende liv. Det har været og er en spændende rejse, der har vist mig hvor meget mere min krop og dens energi er og kan end jeg nogensinde havde forstillet mig den kunne.

Umødte længsler kan være rigtig svære at rumme, og nogle der kommer til kurser og massører og vil gerne have et quick fix og et møde på kommando. Det jeg oplever hos dem der kommer hos os er, at mange – de fleste hurtigt fanger, at det er en rejse de skal tage som individ inden i dem selv, og at de andre deltagere er med-rejsende de kan øve sig sammen med.

Der er også en lille gruppe der ikke fanger, at det tantra vi arbejder med er et indre arbejde inden i dem selv, og at når energien falder på plads i dem selv, så opstår der af sig selv smukke møder. Vi ser mænd og kvinder der bliver ved med at presse på og deltagere der ikke får sagt NEJ og derved fastholder den ubalance der er i det pres der kan være fra andre. De bliver ofte utålmodige og rejser hurtigt videre til andre steder.

Vi har oplevet, at en af de vigtigste ting at optræne er en fri og ubesværet bevægelse mellem Ja og Nej, og at det ikke er så nemt som det kan lyde. I denne frie bevægelse opstår en dybere åbning og en tillid til en selv, som er fundamentet for at kunne åbne sig og bevæge sig ind og ud af møder. Når vi står frit i vores Ja´er og Nej´er begynder vi at kunne ”danse med livet” og vi begynder at smitte af på en positiv måde i vores omgivelser. Livet vil altid spejle os i hvor vi er, og indtil vi når en vis frihed i bevægelsen mellem Ja og Nej, kan det være svært at gå trygt ind i et tantrisk rum med andre.

Det var lidt tanker fra mig <3

Kærligst Susanne Katarina <3

 

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *