At miste nuet…

Når vi mister nuet, så mister vi nærværet i livet – så er vi ikke længere tilstede i det som sker. Når vi ikke er det, så kan vi ikke længere mærke vores krops signaler og så oplever vi ikke længere livet som det er lige nu og her. Vi mister muligheden for at opleve livet mens det leves.

I mindfulness siges det, at der er 4 distraktioner – der gør at vi mister nuet, som gør at vi ryger ud af nærværet:

– Vi er forud i tid – Vores tanker er i fremtiden.

– Vi er bagud i tid – Vores tanker i fortiden.

– Vi er i gang med at dømme os selv.

– Vi er i gang med at dømme andre.

Så hver gang du opdager, at du ikke er tilstede i det som er, så brug et øjeblik på at finde ud af hvor dit fokus er røget hen. Er du måske i dine tanker havnet i din fremtid eller i fortiden? Eller er du måske ved at dømme det som sker, enten dig selv eller andre?

Når du så opdager hvor du er, så accepter det, og vend blidt og kærligt tilbage til nuet, til nærværet og lad tankerne passerer. Hvis de så kommer tilbage senere, så gør du det samme igen og igen.

Meditation og mindfulness handler ikke om, at dine tanker forsvinder, det gør de aldrig, men det handler om at træne dit fokus igen og igen. Som en muskel der skal holdes i form. Nærværs musklen – måske en af de vigtigste muskler i dit liv. Det siges at et alm. menneskes opmærksomhed holder ca. 6 sekunder, så hvis du ikke er røget ud af nærværet i 6 sekunder i en meditation så har du gjort det godt 😉

Når du træner dit nærvær, så tager du gang for gang dit liv tilbage, så tager du billedligt talt ”tøjlerne på hesten” og så en dag når du er godt trænet, så er det dig der begynder at kunne styre ”hesten”, og ride derhen hvor det giver dig det bedste og sundeste liv.

Så op på hesten, træn dit fokus og se hvad livet har af spændende gaver til dig 🙂

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *