At drømme om oplysning ude i fremtiden

Hvor er det svært at være i nuet… Det må man gang på gang sande når man dyrker mindfulness. Vi søger hele tiden noget der er mere spændende..noget ude i fremtiden vi håber på, eller noget vi frygter skal ske.

Eller det kan være noget i fortiden vi fortryder. Især tanken om at det hele bliver meget bedre når først jeg “indsæt selv det du drømmer om her”. Det kan være det nye hus, en uddannelse, eller den næste partner. Selv dem af os som godt ved at det bliver hverdag igen, et stykke tid efter opnåelsen af det nye hus, uddannelsen eller den næste partner – kan sidde fast i drømmen om oplysning. Oplysning forstået som en tilstand, hvor ens tanker ikke længere kan forårsage lidelse for en selv.

Alt imens du drømmer om den kommende fremtid, misser du nuet. Den spirituelle søgen, ønsket om en dag at blive befriet for egoets mange vildveje, ser måske nok så nobel og uskyldig ud på overfladen. Det er imidlertid stadig en flugt fra nuet, og et udtryk for egoets modstand ift. at være lige nu og her med det der er.

Kort sagt, identificer og giv slip på tanken om lykke ude i fremtiden, og accepter at livet kun kan leves nu og her.

Jørgen

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *