Tanker om behov og sproget

Nogle gange chokerer menneskers handlinger mig så dybt, at jeg ryger helt ud af mig selv og ud af min kerne. For tiden bliver jeg ret ofte chokeret og bliver konfronteret med menneskers handlinger der ikke fremmer liv, og mærker hvordan det får alt i mig til at trække sig sammen.

I tirsdags havde jeg inviteret Kirsten der arbejder med IVK(ikke-voldelig kommunikation) med på en aften vi kaldte Hjertesprog og Hjertemøder. Det blev en aften med stor healing i mig. Jeg fik re-connectet med noget der ligger mit hjerte virkelig nært og som er en stor del af den jeg er, og den måde jeg ønsker at være i verden på.

Ofte i vores verden, så mærker vi vores følelser eller hører vores tanker og går direkte til en handling. Vi springer trinnet med at forbinde os med behovene over. Når jeg ser ud over verden og mit eget liv, så kan denne manøvre være ret katastrofal og meget skadende for liv. Det skaber en masse krige og en masse tolkninger på folk handlinger, og en masse handlinger der ikke er okay at have. De fleste af os er trænet i en kommunikation der skaber fjendebilleder og afstand, og vi er trænet i ikke at have forbindelse til vores og andres behov. Vi er trænet i et sprog og en tankegang der ikke fremmer liv.

Jeg blev i torsdags vækket igen, fik husket hvilken forskel det gør i mit liv, når jeg forbinder mig med mine behov, og med andres behov, og derefter finde frem fælles løsninger – og tilpasser sproget til denne bevisthed. Jeg var blevet lidt godt rusten kan man godt sige😉 og jeg er faktisk ret overrasket over hvor langt jeg sprogligt var kommet væk fra det, og hvilken lettelse det er at tage det op igen.

Når vi ikke har forbindelse til vores behov, vil de usynligt prøve at blive dækket igennem vores handlinger på den ene eller den anden måde. Vi er væsener der søger behovsopfyldelse, det er en del af vores natur. Nogle gange får vi opfyldt vores behov på måder der ikke fremmer liv, enten vores eget liv, andres liv eller alles liv. Bare se den måde vi behandler naturen på. Hvis vi træner og får kontakt til behovene, så vil vi se, at vi har mange behov samtidigt. Og at hvis vi handler for hurtigt, så kan strategien vi har for at få dem dækket, gøre at andre af vores behov ikke dækkes, eller vi får dækket vores behov på bekostning af andres behov.

Jeg har usynligt og ubevidst trænet denne bevidsthed omkring behov gennem berøringer, med alle der kommer hos os de sidste 7 år – og det virker kan jeg se. Nu vil jeg gerne gøre det mere bevidst, og inddrage vores sprog også, da det lige så meget som berøring kan åbne eller lukke et menneske. Jeg vil gerne igen træne mennesker og mig selv i et sprog der fremmer liv, og samtidig arbejde med kroppen og berøringer der fremmer liv.

Spændt på hvad det vil bringe, og håber andre end mig syntes det kunne være en spændende og bevidstgørende rejse at være med på <3

Kærligst Katarina

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *