Bølger af krig – Sårbarhed, manipulation og det kærlige hjerte…

Husker i starten af 90érne, da jeg gik på Handelsskolen, at jeg var til et foredrag med en medstuderende fra en parallelklasse, om hans tid i Moon bevægelsen og den hjernevask han havde været udsat for – og hans forældres kamp for at få ham tilbage.  Det vækkede en nysgerrighed og en undren i mig, om hvordan det dog kunne ske. Lånte bogen Moonie der er skrevet af Iben Melby om Moonbevægelsen og slugte den uden pauser, missede en hel skoledag…

År efter – sidst i 90érne mødte jeg Iben Melby på et girafsprogskursus uden at vide, hvem hun var. Vi faldt virkelig godt i hak og en dag fortalte jeg hende om den spændende bog, jeg læste for næsten 10 år siden, og blev noget overrasket over at det var hendes bog. Hun fortalte om hendes undercover tid i Moonbevægelsen og hvilke mekanismer de brugte og sagde rent ud… Hvis du tager til San Fransisco kære ven, så er du med i sekten i løbet af 2 døgn – uden at du aner, at det er det der er sket. De er så dygtige og du er lige i deres målgruppe, med dit gode hjerte og dybe naivitet. De vil så hurtigt få dig ind i det varme fællesskab, ramme dit bløde punkt for fred på jorden, og sende dig på missioner rundt i verden. Den første tid vil være fantastisk for dig. Du vil endelig føle, at her er nogen der ser dig, nogen der virkelig vil det samme som dig, og du vil ikke se den langsomme hjernevask og manipulation du bliver udsat for, og som de også er udsat for. De vil fortælle dig om den manipulation du har været udsat for hele dit liv, og det vil føles som om de har ret. Og du vil få den følelse af, at alt lige pludselig giver mening. På sigt vil de kunne bilde dig hvad som helst ind, og hvis du ikke forbliver helt enig, så har de også teknikker til at få dig på rette spor igen.

Jeg holdt mig fra San Fransisco, og har gjort alt hvad jeg kunne i mit liv for ikke at blive fanget i den slags manipulation. Men må sige det ikke er gået helt så godt, for folk skilter jo ikke ligefrem med det, og så naiv som jeg er, så er jeg blevet manipuleret et par gange eller 3. Læste for et par år siden en del artikler om narcissister og ikke narcissister, og om hvorfor det de gør virker – og må sige at det de gør virkede på en som mig. Os der ikke er narcissister, kan slet ikke forestille os, at andre bevidst kan bruge andre på den måde, så vi tillægger dem et andet motiv og en anden intention end de faktisk har.

I starten af mine 30ére blev jeg hovedkulds forelsket i en mand der virkelig kunne noget med ord. Jeg svævede på en sky, alt gav mening og jeg følte jeg var kommet hjem. Efter 5 år havde jeg mistet mig selv så meget, at det næsten tog livet af mig. Jeg anede ikke længere, hvilke af mine tanker der var mine og hvad der var op eller ned på noget som helst. Hans spin havde virkelig virket, og han troede så meget på de løgne han fortalte, at jeg med mit synske øjne, ikke kunne se at han løj. Det tog mig 6 år at blive viklet ud igen.

Efter ham, røg min mand og jeg i favnen, på endnu en meget karismatisk mand. Vi endte med at bruge 5 år i en tantrisk sekt, og med den manipulation og hjernevask der hører til. Jeg var blind for det, for jeg havde en forestilling om, hvordan en sekt ville se ud og føles. Da jeg i en kort periode fulgte en anden tantra retning i Danmark, var det så nemt at gennemskue hele spillet og se sekten for det den var. Her var det sværere at gennemskue, da det hele var ret nyt. Sekten opstod langsomt gennem flere år, og vi hoppede lige på hovedet ind i reden af manipulation. Han ramte lige ind i vores sårbarhed, og fik alting til at lyde så rigtigt. Han virkede så oprigtig og han brændte så meget, og han havde så mange beviser. Vi fik det så godt i starten, når vi gjorde hvad han sagde. Når han talte, så stod verden stille for en stund og alt gav mening – og der blev tit talt om den manipulation, vi før havde været udsat for, og at nu var vi frie og sammen skulle vi skabe en bedre verden. Det var sådan en lettelse og med det fællesskab der var, føltes det som at komme hjem her på jorden. Min hjemve forsvandt og jeg følte, at nu var jeg virkelig der, hvor jeg hørte hjemme. Opvågningen fra fælleshypnosen var som en togulykke – brat og så smertefuld, og det tog mig lang tid at give slip og finde hjem til mig selv igen.

Jeg talte engang for kort tid siden med Nell Fasting om denne mand, og sagde til hende, at jeg stadig havde svært ved at finde ud af om manden var gal eller genial. Hendes svar rørte mig og helede noget dybt i mig. Hun sagde: ”Han er begge dele, og det er derfor det er så svært at gennemskue, have med at gøre og komme fri af”. Hvis bare de kun var onde og gale, så ville det jo være nemt, og så ville ingen følge dem. Det er den side i dem der er genial, der er den farlige, for den får os til ikke at se og reagerer den gale side…

Dem der manipulerer er ikke kun onde, de er ofte både gale og geniale, og de er gode fortællere, der rammer lige ind i ens hjertebarn. Det er derfor der er så mange der tror på det de forkynder – det resonerer så godt med en. Må sige, at jeg har lært noget, og oplever mig på ingen måde som et offer længere. Nu har jeg fået en næse for den slags manipulation. Min krop reagerer på en bestemt måde, og så ved jeg, at nu skal jeg være vågen. Når der råbes: ”Du bliver manipuleret” – så er det ofte fordi det er det de har gang i… de peger bare væk fra dem selv og den store manipulation de har gang i… hvis folk råber: ”Alle de andre er bange”, så er det ofte fordi de selv er bange. Ofte så projicerer mennesker det ud de ikke selv kan rumme eller stå ved… så dem der råber FAKE news, er ofte dem der laver det selv… Meget få mennesker tjekker grundigt kilder på det som skrives og laves videoer over og det er også sjældent at de virkelig tjekker kilders baggrund. Vi tjekkede ikke vores leders baggrund, vi troede på det han sagde om sin baggrund… det var slet ikke rigtigt, han løj ret meget har vi fundet ud af…

Jeg bliver heartbroken og ærligt talt også skræmt for tiden, når jeg ser så mange følge en ny ”retning”, der bliver stærkere og stærkere, og især spredes gennem fb og andre sociale medier. Den bruger og misbruger den krise mange er i, i forhold til coronaen. Kriser som den vi står i på verdensplan lige nu, åbner dørene for gale geniale mennesker. Fornuftige mennesker med store hjerter og alternative overbevisninger, som har svært ved at rumme det som sker, griber den og fanges ind, og deres hjertes ild tændes og de er klar til at gå i krig for det de tror på. Dem der står bag, er så dygtige, og jeg har nu forståelse for, hvordan folk omkring os må have følt, da vi overgav os til de løgne og den manipulation vi var udsat for. De må have følt afmagt over, at vi ikke kunne se at vi blev misbrugt, og at denne mand ikke kun var genial, men også ravruskende gal…

Verdenskriser skaber grobund for grov manipulation. Der skal bare en til at stille sig op og råbe af lungernes fulde kraft…. Det hele er Bill Gates skyld…. Det hele er indvandrernes skyld…. Det hele er Jødernes skyld… De bortfører og misbruge børn… Mundbind er deres måde at lukke munden på jer på…. Der er slet ikke en virus, de vil bare have magten over jer… Du bliver manipuleret… Fake news… osv osv osv… Og så har vi en fjende vi kan bekæmpe, og det føles godt, for så gør vi noget.

I dag for de fleste af os, virker det helt hul i hovedet, at så mange så et lys i Hitler. Vi kan slet ikke forstå det – for vi huskes hele tiden på hans gale side, den geniale fortælles der ikke så meget om, og den opvejer på ingen måde de ting han og hans og hans følgere gjorde.

For mig virker det helt hul i hovedet, dem der ser et lys i Trump og oprigtigt tror han vil redde verden… alt i mig trækker sig sammen når jeg ser ham og hører ham tale… Men man kan blive blind – komme i en hypnotisk tilstand… Så en dag min eks. i fjernsynet og min krop trak sig sammen, kunne ikke lige genkende ham i starten. Min blindhed var væk og nu så jeg det de fleste kan se – en mand der ikke er særlig tiltalende. Det var han dengang, for jeg var forblindet af ham, jeg var forgabt og de ting han sagde gav så meget mening. Oplevede det samme i en tantrisk sekt, en nytårsaften skulle vi meditere 2 timer på et billede af lederen. Alt i mig trak sig sammen og jeg havde lyst til at kaste op, de fleste andre i rummet var i en bliss tilstand og helt væk – de så en skønhed jeg ikke kunne se. For dem var han håbet for en bedre verden, og de fleste ville blindt opgive alt for at følge ham… og de ville forsvarer ham med deres liv…

Jeg beder så inderligt fra dybet af mit hjerte, til en hurtig opvågning fra massepsykosen der er igang. Den er så farlig og kan smadre verden og give magten til nogen der måske er værre end dem der er der nu…

Jeg beder til, at vi fra vores hjerter i fællesskab, kan finde en kærlig vej frem sammen for menneskeligheden, uden fjendebilleder og gale geniale mennesker ved magten… Jeg beder til at mennesker, vil kunne se den manipulation der er lige nu, og er hurtigere til at vågne end jeg var, da jeg var i en hypnotisk psykose…

Se efter om dem der taler til dig, fremmer krig eller fred…

Jeg beder så inderligt om opvågning <3

Katarina <3

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *