Refleksioner om tantra

Har gået en lang tur i skoven i dag og har funderet over begrebet tantra, min personlige erfaring med tantra og al den fokus der er på den seksuelle del.

De mest tantriske mennesker jeg har mødt, er de tantriske buddhistiske munke fra Tibet. Dem mødte jeg de 5 år jeg fordybede mig i den tantriske buddhismen. Et fælles kendetegn ved alle de Rinpocher jeg har mødt, er deres blide bestemthed, venlighed og latter i øjnene. Det var altid som at finde hjem, at være i rum med dem, jeg følte mig altid tryg. Jeg nød de meditationer der var med at forene sig med de rene aspekter af forskellige energier. Som en af dem sagde en dag han talte om tantra – så er tantra at blive et med alt, og det er en feminin praksis for både mænd og kvinder. Den modsatte praksis er den maskuline og det er at blive et med intetheden – tomheden. Og med et glimt i øjet og latter i stemmen, sagde han at begge veje var lige gode, og for ham var den tantriske måske den mest underholdende for de fleste mennesker.

For tiden er min tantriske praksis at forene mig med sorg og savn. Jeg måtte sige farvel til min elskede far i december, og pyha det er det hårdeste jeg har gjort i dette liv, og det er stadig den hårdeste proces jeg har oplevet. Tiden før han døde var dyb og udfordrende, og meget kort. Den sidste nat holdt jeg hans hånd, mens jeg sang for ham, han var bedøvet og kunne ikke længere kommunikerer med os. Den energi udveksling der var mellem vores hjerter, gennem vores hænder den sidste nat, er for mig indbegrebet af tantrisk energi, en livskraft der forener to mennesker og deres sjæle. En ren, kærlig og transformerende energi.

Det er denne energi – udveksling af energi der passerer hjertet på vejen ud – vi arbejder med på vores kurser, om det så er med eller uden tøj, om det er en fod, en lingam, en yoni eller et hjerte vi berører med vores hænder. Der er intet seksuelt i det, og det får mange til at genfinde en naturlig kontakt til deres krop og også deres naturlige iboende seksualitet der er en del af kroppens energi.

Nogle gange kan vi ikke komme hen i den rene livsenergi – især vores seksualitet forstyrre os og skaber en masse rod. Det gjorde den også i høj grad for mig år tilbage – hos mig var den fuldstændig gemt og undertrygt, og det gjorde at jeg ikke levede helt og var meget snerpet, fordømmende og hæmmet omkring alt seksuelt. Min redning blev, da jeg i 2001 var på underviser kursus i Montenegro og min kvindelige lærer sagde til mig, at jeg blev nød til at blive ven med min seksualitet for at kunne undervise rent. Hun anbefalede mig at finde nogen der arbejde med den fysiske del af tantraen og kroppen, så jeg kunne få løst op. Det råd fulgte jeg og begyndte at få tantramassage og tog på de mere seksuelle kurser inden for tantra – og vildt som livet er blevet levende. Jeg fik levet en masse ud, fik lært at elske alle sider at min og andres seksualitet, og det vigtigste jeg fik ro og kunne åben op til livet igen.

Som jeg ser det, så er der brug for både dem der arbejder terapeutisk, dem der arbejder seksuelt og dem der arbejder healende med tantra. Uden dem der tilbyder den mere seksuelle del, ville jeg ikke være blevet hel. Så tak til dem.

Det vigtigste er klarhed om hvad vi som udbydere står for, om vi er i den ene eller anden eller en helt tredje gruppe eller måske en helt fjerde. Så dem der søger terapeutisk tantra, finder en der arbejder med det, og ikke en der arbejder seksuelt og med møder. Og dem der ønsker at fordybe sig i den seksuelle energi og et møde finder der hvor det findes. Og en bøn fra mig, at dem der går ud og tilbyder tantramassage privat, venter til de er lidt mere gennemarbejdede og ikke bruger det til dække for at få sex… og dem der ønsker at opleve en tantramassage går til nogen der har erfaring.

Til sidst vil jeg sige, at det er noget bib, når der forgår overgreb hos dem der arbejder og tilbyder tantra til andre mennesker prof. Der skulle det gerne være et sted hvor mennesker der er søgende, kan finde en vej hjem til dem selv, og ikke et sted hvor de bliver traumatiseret eller re-traumatiseret. Jeg har været heldig på min vej, jeg har fundet det jeg har søgt og bruger det i dag til at inspirere andre til at finde deres vej i livet.

Kærligst Katarina

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *