Refleksioner over Selvværd, mønstre og roller

Jeg har i de sidste 10-12 år deltaget i mange familieopstillinger og er fascineret over den kraft der er i det arbejde og den bevidsthed det vækker. Ting der viser sig som er usynlige for vores dagsbevidsthed der går generationer tilbage og lægger som usete mønstre i vores dna.

 

Vi fødes alle ind i en familie der indeholder mønstre og forviklinger vi bliver en del af. Vi indtager en plads i vores familie og spiller med på de roller, mønstre og forviklinger der er. Alt det uhealede og usete i vores families historie viser sig som forviklinger og følger os videre ind i vores voksne liv.

 

Kender du det, at du finder en ny relation og igen så sker der det samme eller næsten det samme som i din sidste relation? Eller du er vidne til en ven eller venindes liv, hvor det samme gentager sig igen og igen. Det er som om at der udspiller sig et mønster om og om igen med nye statister. Det virker næsten ubrydeligt. Det er næsten ubrydeligt, hvis der ikke kastes bevidsthed ind i ens egen rolle i spillet, og de roller man inviterer andre ind i. Der skal stor kærlighed til for at gide spille roller i andres spil, så hvis der er en forvikling mellem dig og andre, så husk, at der også er stor kærlighed og stor mulighed for healing.

 

Jørgen og jeg har begge både vores kærlighed, vores sunde mønstre og vores forviklinger med ind i vores forhold, og det har givet en masse glæde og smerte i vores forhold. Efter vi har mødt familieopstilling så er det blevet nemmere at se og håndterer de usunde mønstre der er og se de roller vi giver hinanden og spiller i stor kærlighed. Vi har igennem opstillinger fået healet en del af vores egne forviklinger og kan derfor lave nye bevægelser i vores liv sammen som giver mere plads til kærligheden.

 

En del af vores grundfundament i vores uddannelse og arbejde, er at skabe et rum og få bevidsthed for disse mønstre, disse roller, disse forviklinger vi alle bærer med os. Vi ser på hvordan de påvirker vores liv og vores forhold både til os selv og til andre. At ønsker at skabe et rum hvor de kan ses og tages hånd om med kærlighed og bevidsthed.

 

Det er ikke altid et nemt arbejde, når 2 eller flere trigges ind i roller og mønstre der rammer ind i gamle gemte traumaer i os. Det kan være nemt for os, at gå i offerrollen, bødelrollen, martyrrollen og andre spændende roller. Vi kan gå ind i roller hvor vi kan vælge at trække os for at passe på os selv, eller måske går til angreb og anklager den anden. Vi kan også vælge at prøve at finde folk der vil støtte os i vores historie og skabe et fællesskab om denne historie. Der er mange måder at håndterer det når vi bliver trigget.

 

Vi kan også vælge at stoppe op, trække vejret dybt, og kikke indad med en åben nysgerrighed på os selv og det som sker. Gad vide hvad….? Er et godt spørgsmål at stille sig selv, og så lytte efter svaret indefra. Hvad mon…? Det er som er trigget i mig? Hvilke følelser og tanker vækkes i mig? Evt. tage et stykke papir og skrive dem ned. Og så dykke tanden dybere ned, hvilke behov er det i mig der kalder? Hvordan kan jeg finde ind til dem?

 

Vi behøver ikke få et svar, det at flytte fokus vil automatisk give en anden energi i ens liv. Og nogle gange er vi nødt til at finde mennesker der kan være et bevidst kærligt spejl for os, som kan hjælpe os med at se de forviklinger vi bærer med os, og hvordan vi skaber en ny bevægelse <3

 

Ønsker jer alle en dejlig dag <3

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *